11. Ulusal Maksder Tasarım Yarışmasını Kazananlar

SEÇİCİ KURUL DEĞERLENDİRMELERİNİ TAMAMLADI

Geçtiğimiz günlerde yarışmaya katılan 34 başvuru, uzman jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendirildi. Aralarında Mesan Plastik ve Metal San. A.Ş. ve MAKSDER Yönetim Kurulu Başkanı Aliosman Mertöz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Çinçin, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi

Serkan Hazar ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Taşdelen’in yanı sıra, jüri üyeleri Kunter Şekercioğlu (Kilit Taşı Tasarım Ltd. Şti., Endüstri Ürünleri Tasarımcısı), Kadir Yüksel (Doğtaş

Kelebek Mobilya Ür-Ge Müdürü), Arş. Gör. Ahmet Çetin Eyüp (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ), Timur Erbil (Lineadecor Tasarım Direktörü), Doç. Dr. Tengüz Ünsal’ın (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü) yer aldığı jüri, kategorilere göre tasarımları 10 üzerinden puanlandırdı. Estetik, fonksiyonellik, üretkenlik, güvenlik, sürdürülebilirlik, yenilikçi bakış açısı gibi özelliklere dikkat edilen değerlendirmede tasarımcılar eserleri amaç, üretim tekniği ve kullanılan malzemeler gibi bilgilerle teslim etti. Jüri üyelerine teşekkür plaketi takdimi ile biten toplantı sonucunda ödül alan tasarımlar şu şekilde belirlendi:

Birinci Kategori – Çamaşır Odası Organizasyonu Tasarımları:

1. Simay Sabuncu – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Ürün Tasarımı Bölümü

2. Umut Deniz Demir – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

3. Ceren Altuntaş – Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi- Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü

Birinci Mansiyon: İlyas Sımpil – Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

İkinci Mansiyon: Ayşegül Dede – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

İkinci Kategori – Giysi/Giyinme Odası Dolabı Organizasyonu Tasarımları:

1. Ahmet Yılmaz – Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Ve Tasarım Fakültesi – Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

2. Suna Demirci – İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü

3. Cansu Erdem – Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

Mansiyon – İlkim Güven – Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü

Değerlendirme sonucunda kazananlar, birincilik ödülü olarak 14 bin TL, ikincilik ödülü olarak 10 bin TL, üçüncülük ödülü olarak 7 bin TL ve mansiyon olarak da 2 bin TL ’nin sahibi oldular.