MAKSDER Üyeleri TİM Dış Ticaret Kompleksinde İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz ve Birliğin Yöneticileri ile Biraraya Geldi

Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği MAKSDER Yönetim Kurulu ve üyeleri 26 Ağustos 2015 Çarşamba günü Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Çobançeşme Dış Ticaret Kompleksi’nde İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Rıdvan Mertöz’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarette MAKSDER Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Çınar, Başkan Yardımcısı Melih Ateş, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Mertöz’ün yanı sıra dernek üyesi firmalardan SAMET, ÇAĞ KABARA, BERFİNO, KAPSAN KAPLAMA, AFRA METAL ve ÖZGEN PLASTİK’in yöneticileri de hazır bulundu.
IMMIB’e bağlı İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Rıdvan Mertöz’ün çok sıcak bir biçimde karşıladığı MAKSDER heyetine yaptığı hoşgeldin konuşmasında MAKSDER üyeleri gibi katma değeri yüksek olan ve Türkiye’nin ihracatına katkı sağlayan firmaların önemine değindi.
Ardından Birlik faaliyetleri hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak birliğin yapısı, amaçları ve faaliyetleri ile sağlanan destekler ile ilgili bilgiler vererek özellikle URGE (Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme) projesi hakkında detaylı açıklamalarda bulundular.
Ardından MAKSDER Başkanı Tekin Çınar, derneğin yapısı, üye firmalar ve ürün grupları hakkında bilgiler vererek, kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği faaliyetlerden bahsetti. Daha sonra üretici ve ihracatçıların yaşadığı çeşitli sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu, talepler dile getirildi ve çözüm önerileri konusunda neler yapılabileceği ele alındı.
MAKSDER üyeleri ve IMMIB yöneticilerinin karşılıklı olarak ilişkilerin artarak sürmesi, daha sık biraraya gelinerek bilgilendirici seminerler verilmesi ve yapılacak bu tür etkinliklerin desteklenmesi konusundaki temennilerin dile getirildiği toplantının sonunda tüm katılımcı taraflar, verimli bir toplantıyı geride bırakmanın memnuniyeti ile ayrıldılar.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir