MAKSDER ve MSGSÜ Proje Öğrencilerini Ödüllendirdi

Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği (MAKSDER) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) iş birliği ile MSGSÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü proje öğrencileri arasında düzenlenen tasarım yarışması sonuçlandı. Sanayi-üniversite iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan yarışmanın kazananlarına ödülleri, 13 Haziran’da, MSGSÜ’de verildi.

MAKSDER ve MSGSÜ iş birliği ile Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü proje öğrencileri arasında düzenlenen yarışmanın sonuçları 13 Haziran tarihinde MSGSÜ’de açıklandı. 80 tasarım arasından yapılan seçimde birinciye 2.000 TL, ikinciye 1.000 TL ve üçüncüye ise 500 TL ödül verildi. 5 kişiye mansiyon ödülü verilen yarışmanın amacı üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek ve tasarım öğrencilerini sektörle tanıştırmaktı. 
Konusu, bir kullanım çevresi için özgün kapı/pencere kolu veya benzeri mobilya kapaklarının tutma kolu tasarlanması olan yarışmada birincilik ödülü, tasarladığı kapı koluyla Enes Gündoğdu’nun oldu. Dolap kapağı kulpu tasarımıyla ikincilik ödülünün sahibi Pelin Sezgin olurken, yine kapı kolu tasarımıyla Büşra Ulu üçüncülüğü kazandı. Ayşegül Dede, Sevde Gülenç, Hülya Hanlı, Umurcan Mengüç ve Bartu Mesireci ise tasarımlarıyla mansiyon ödülünü almaya hak kazandı. Yarışmanın seçici kurulunda MAKSDER yönetim Kurulu Başkanı Tekin Çınar, Prof. Dr. Süha Erda, Doç. Dr. Ahmet Zeki Turan ve Arş. Gör. Ahmet Çetin Eyüp yer aldı. 
Kazanan öğrencilere ödülleri verilmeden önce kısa bir konuşma yapan MAKSDER Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Çınar, “Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Öncelikle bu ortamda olma fırsatını yarattıkları için değerli hocalarımıza bir kez daha teşekkür ederim. Seçim yapmakta zorlandığımız çok güzel çalışmalarla karşılaştık. Ödül alan arkadaşların hepsinin ellerine sağlık; başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

ÖDÜL KAZANANLAR

Birincilik Ödülü : …..Enes Gündoğdu
İkincilik Ödülü : ……Pelin Sezgin
Üçüncülük Odülü : . Büşra Ulu

Mansiyon ……………Ayşegül Dede
Mansiyon ……………Sevde Gülenç
Mansiyon ……………Umurcan Mengüç
Mansiyon ……………Bartu Mesireci

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir