Pamukkale Üniversitesi’nin düzenlediği “II. Ulusal Mobilya Kongresi” mobilya sektör temsilcileri ile bilim adamlarını buluşturdu.

Mobilya sektörünün bilimsel olarak ele alındığı kongrede, mobilya endüstrisinin teknoloji, tasarım, üretim, pazarlama ve işletme yönetimi açısından mevcut durumunun değerlendirilmesi ve artan rekabet koşullarında yeniden yapılandırılması için firma temsilcileri ve bilim in­sanları arasında bilimsel bir tartışma ortamı oluşturulması amaçlandığı kongreye Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkan Yar­dım­cı­sı Ali Değirmenci, Rektör Vekili Prof. Dr. Sebahattin Nas, Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Raşit Urhan, öğretim üyeleri, firma temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Açılışın ardından, kongreye katkı sağlayan firma temsilcilerine, plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Daha sonra üniversite ve sektör temsilcilerinin katıldığı ve mobilya sektörünün son durumunun ele alındığı, “Mobilya Sektöründeki Gelişmeler ve Hedefler” konulu bir panel yapıldı. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Nusret As’ın yönettiği panele Doğtaş Mobilya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği Başkanı Munis Tezbaşaran, TUV Rheinland İnegöl Mobilya Test Merkezi Teknik Müdürü Eberhard Klöber ve İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Er konuşmacı olarak katıldı. Erişim: http://pau.edu.tr/mobilyakongresi

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir