Seçici Kurul Toplantısı

Tarih: 05.09.2019

MAKSDER’in genç tasarımcılarınönünü açmak amacıyla düzenlediği Ulusal Mobilya Aksesuar Ürünleri TasarımYarışması’nın 10.’uncusuna yapılan başvurular, yarışmanın seçici kurulunuoluşturan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Mobilya aksesuarları alanındasektörü teşvik eden, tasarımın önemini vurgulayan ve genç tasarımcılarıözendiren 10. Ulusal Mobilya Aksesuar Ürünleri Tasarım Yarışması’naTürkiye’deki üniversitelerin dört yıllık Endüstri Ürünleri Tasarımı,Endüstriyel Tasarım ve Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümlerinde öğrenimgörmekte olan kayıtlı tüm lisans öğrencileri başvurabiliyor. Yarışmaya sadecebir kategoride başvurabilen genç tasarımcıların başvuracakları kategorilerinilki Giysi – Giyinme Odası Dolabı Organizasyonu Kategorisi, ikincisi ise Mutfak– Kiler Dolabı Organizasyonu kategorisi olarak belirlendi.

Puanların 10 üzerinden verildiği değerlendirmenin kriterlerinde, yarışmacının tasarımında inovasyonu, estetiği, işlevselliği, üretilebilirliği, güvenliği ve sürdürülebilirlik özelliklerine dikkat edildi. Projelerin yapılış amacı, öngörülen malzemeler, üretim tekniği gibi bilgilerin yer aldığı proje görselleri, maksimum beş sunum paftası ile teslim edildi.