WOOD ALGER 2019 / CEZAYİR FUARI

Katılımcılarına önemli iş fırsatları sunan 1. Woodex Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Mobilya Yan Sanayileri ve Teknolojileri Fuarı, 11-14 Eylül tarihleri arasında Cezayir’de gerçekleşti.

Mobilya aksesuar sanayicilerine önemli iş fırsatları sunan Cezayir’de, 11-14 Eylül 2019 tarihlerinde SAFEX Fuar Merkezi’nde organize edilen 1.Woodex Algeria Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Mobilya Yan Sanayileri ve Teknolojileri Fuarı, tek bir salonda yedisi MAKSDER üyesi olmak üzere toplam 21 Türk firmasının katılımı ile düzenlendi. Cezayir Fuarı’na mobilya yan sanayi, mobilya aksesuarları, döşemelik kumaş ve deriler, mobilya sistemleri, yapıştırıcı ve tutkallar, boya-vernik ürünleri, kapı ve kapı yan sanayi ürünleri, iç dekorasyon ürünleri, ağaç işleme makineleri ve ekipmanları sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar katıldı.

MAKSDER üyesi Berfino Mobilya Aks. San. Tic. Ltd. Şti., Boğaziçi Malzemecilik Döşeme Tekstil Ltd. Şti., Çağberk Cam Ayna Al. Mob. San. Tic. Ltd. Şti., Çemobsan Metal ve Plastik San. Tic. Ltd. Şti., Delta Büro Ger. End. Zımba Tel. Tic. ve San. A.Ş. ve Mesan Plastik ve Metal San. A.Ş.’nin katıldığı fuar, Türk mobilya yan sanayi sektörünün de önünü açtı. “Maksimum fayda politikası” sloganıyla hizmet veren Merkür Uluslararası Fuarcılık’ın organizasyonuyla gerçekleştirilen fuarda, MAKSDER Yönetim Kurulu Başkanı Aliosman Mertöz ve derneğimiz üyesi firmaların temsilcileri, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Ticaret Müşaviri Bahadır Erkan ile fuar ve Cezayir pazarı üzerine değerlendirmelerde bulunma fırsatı elde ettiler. MAKSDER olarak Cezayir’de gördükleri ilgiden son derece memnun olduklarını belirten Başkan Mertöz, görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Bizim hedefimiz sadece sektörümüzün değil, Türkiye olarak Cezayir ile ticari ve gönül ilişkilerimizin geliştirilmesi. Bu anlamda konuya Türkiye perspektifinden bakıyoruz.”

Türkiye’nin halihazırda 2018 yılında Cezayir ile 2 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunuyor. Bir diğer ifade ile Cezayir, Türkiye’nin altıncı büyük ticari partneri konumunda. Ancak köklü ilişkilere sahip olduğumuz Cezayir, bitmiş mobilya ürünlerine yüzde 30 artı yüzde 60’a ilave olarak yüzde 19 KDV uygulayarak ülke içerisindeki üretimin geliştirilmesini hedefliyor. Buna karşın mobilya aksesuar ve hammaddelerine en yüksek yüzde 30 vergi uygulanıyor. Bu durum, MAKSDER üyesi firmalara önemli bir fırsat sunuyor.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir