Seçici Kurul Toplantısı

Tarih: 05.09.2019

MAKSDER’in genç tasarımcıların önünü açmak amacıyla düzenlediği Ulusal Mobilya Aksesuar Ürünleri Tasarım Yarışması’nın 10.’uncusuna yapılan başvurular, yarışmanın seçici kurulunu oluşturan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Mobilya aksesuarları alanında sektörü teşvik eden, tasarımın önemini vurgulayan ve genç tasarımcıları özendiren 10. Ulusal Mobilya Aksesuar Ürünleri Tasarım Yarışması’na Türkiye’deki üniversitelerin dört yıllık Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Tasarım ve Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümlerinde öğrenim görmekte olan kayıtlı tüm lisans öğrencileri başvurabiliyor. Yarışmaya sadece bir kategoride başvurabilen genç tasarımcıların başvuracakları kategorilerin ilki Giysi – Giyinme Odası Dolabı Organizasyonu Kategorisi, ikincisi ise Mutfak – Kiler Dolabı Organizasyonu kategorisi olarak belirlendi.

Puanların 10 üzerinden verildiği değerlendirmenin kriterlerinde, yarışmacının tasarımında inovasyonu, estetiği, işlevselliği, üretilebilirliği, güvenliği ve sürdürülebilirlik özelliklerine dikkat edildi. Projelerin yapılış amacı, öngörülen malzemeler, üretim tekniği gibi bilgilerin yer aldığı proje görselleri, maksimum beş sunum paftası ile teslim edildi.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir